Experter

EXPERTER OM FASCIA OCH ANVÄNDNING AV BLACKROLL® PRODUKTER

Inom medicin pågår en revolutionerande förvandling. Fascia och dess funktion inom anatomi och biomekanik tilldrar sig mer och mer forskningsintresse. Resultaten talar för sig själva och illustrerar behovet av fortsatt intensivt forskningsarbete.

BLACKROLL® lägger stor vikt vid att ge produkters bästa möjliga effekt och är därför hela tiden intresserade av de senaste resultaten inom vetenskap och forskning. Genom ett nära och gott samarbete med de ledande experterna inom medicin, forskning, sport och terapi kan vi ständigt utveckla våra produkter. Nya forskningsresultat flyttas direkt in i vår produktion och våra övningsinstruktioner/träningshandböcker.


Schleip

DR. BIOL. HUM. ROBERT SCHLEIP

"Jag anser att de olika applikationsmöjligheterna av BLACKROLL®en är mycket fördelaktiga. Alternativet att variera tryckstyrka individuellt med lämpliga avlastningstekniker möjliggör ett brett terapeutiskt spektrum. Omfattande test med patienter visar bra resultat."


Graumann

DR. LUTZ GRAUMANN

"BLACKROLL® är ett ideal verktyg för tränings- och terapivardagen. Med bara ett verktyg kan vi utföra en effektiv myofascial kroppsövning..."

www.sportmedizin-rosenheim.de
www.quest-vitality.de


Grau

PROF. DR. STEFAN GRAU

"Rekommendationer för att förebygga och behandla överbelastningssymtom är framförallt aktiva åtgärder som muskelförstärkning, koordineringstränning och koordinativ avslappning av muskelspänningen. För detta är BLACKROLL® utmärkt lämplig."


Pfitzer

DR. RER. NAT. TORSTEN PFITZER

"Det finns alltid flera faktorer som bidrar till uppkomsten av smärta i vår kropp. Alfa och Omega av varje lyckad behandling är att hitta orsaken till smärta och att reglera denna exakta orsak i stället för att bekämpa endast symtom genom att arbeta med smärtstillande medel."


Bleuel

DR. SABINE BLEUEL

"För mig står "BLACKROLL® för självhjälp, förståelse av sitt eget kroppsspråk, rörelseglädje och dynamik i fitness- och terapiområdet från elit idrottarna till patienten."

Dr. Sabine Bleuel's focus of work:

  • FDM Theory
  • Sensomotoric inlays for shoes created to counter fascial problems
  • Hand and feet surgery
  • Sports medicine

www.orthopaedie-elbchaussee.de


Kugel

YANN-BENJAMIN KUGEL

"Förebyggande genom regenerativ fysioträning garanterar mindre skador och därmed människors hälsa. Denna vision delas BLACKROLL® med oss. Produkterna fungerar enkelt och effektivt - utan några krusidullar/snicksnack, precis som jag gillar det."

Läs mer

Beck

ANDREAS BECK, fitness tränare hos Borussia Dortmund

"Produkter från BLACKROLL® är optimalt lämplig för tonusreglering av olika vävnader och för automobilisering. Därför har de en permanent plats under träningsförberedelse, införandet av regenerativa processer och i träningsterapi hos BVB."


Gordon

CHRISTOPHER GORDON

"Smärta bestämmer vardagen för många människor, ofta utlösna av konflikter, alltför höga krav/överbelastning eller överstimulering. Dessa stressorer bringar kropp och själ ur jämvikten, vilket orsakar huvudvärk, nacke- och ryggsmärta, ledsmärta och mycket mer. Fasial träning är nyckeln mot stress och smärta..."

Läs mer

Rossman

MARKUS ROSSMAN

"För mig är BLACKROLL® den bästa uppfinningen under de senaste 20 åren inom förebyggande och rehabiliteringsområdet. För så lite pengar får du en perfekt, mycket robust och mångsidig produkt/träningsverktyg vilket du kan använda för mycket mer än bara att tränar fascia."

Läs mer

Müller

STEPHAN MÜLLER

"Vårt kärnverksamhet är ut- och vidareutbildning och coaching av personliga tränare, idrottsinstruktörer och terapeuter. Temat fascia har implementerat sig stark i fokuset av vidareutbildningar under de senaste åren och det finns naturligtvis den ’svarta rullen’ och vår partner BLACKROLL® som är oumbärlig."

Läs mer

Bubeck

DR. DIETER BUBECK

"BLACKROLL® är en oumbärlig och integrerad del av vår dagliga träning. Omedelbart efter träningen behandlas kroppen med BLACKROLL®-produkterna. Kortare regenereringstider och mindre muskelproblem är resultatet..."