Om VJ

Jon Albon by Paulo Abreo

VJ med #thebestgripontheplanet 

VJ grundades 1981 i Finland med syftet att producera lätta och snabba skor för orienterare under alla möjliga förhållanden.

Under årens lopp har vi utvecklat våra skor i alla kategorier genom feedback och utförlig testlöpning. Nu görs skor till fler sporter, men vårt mål är fortfarande detsamma; vi vill erbjuda lätta skor, som samtidigt skyddar dina fötter och har perfekt grepp.

Vare sig din sport är orientering, terränglöpning, OCR, swimrun eller agility, vi finns här för dig. Vi har dessutom extra sköna walkingskor för både sommar och vinter med perfekt grepp.

sko irock

Ta hand om dina VJ:s

Tvätta alltid dina skor efter användning, speciellt om de är leriga. Skorna kommer hålla sig fräscha längre om du följer dessa steg:
  • Lossa på snörningen och ta ut innersulan
  • Borsta bort den värsta smutsen för hand. Handtvätta skorna med milt rengöringsmedel, exempelvis såpa. Vattentemperaturen bör ej överstiga 30 grader. Tvätta aldrig skorna i tvättmaskin.
  • Låt skorna torka i normal rumstemperatur. Undvik direkt solljus.
  • Förvara inte skorna i en platspåse. Om skorna känns för tighta kan det bero på för varm torkningstemperatur eller förvaring i direkt solljus. I detta fall kan skorna blötas innan användning.