Övningar

Idrottare inom alla typer av sporter använder BLACKROLL®-produkter  både i träning och återhämtning. Våra produkter hjälper till att öka prestationsförmågan, minska muskelspänningar och förbättra blodcirkulationen.

 

Ursprungligen utvecklades BLACKROLL® för att ge idrottare ett verktyg för självmassage (SMT = "self myophascial techniques") av muskler och fascia, men under senare år har fler och fler tränare, atleter och idrottsforskare börjat använda BLACKROLL® även i funktionell träning.

En man och en kvinna rullar på varsin standard-rulle

Här kan du hitta rätt övningar för dina individuella behov inom både återhämtning och funktionell träning. Klicka på bilderna för att komma till övningarna.

Återhämtning vs. funktionell träning

BLACKROLL® möjliggör mobilisering och återhämtning av muskulaturen och fascia. Det är idealiska verktyg för vardagsträning.  Med minimal tidaåtgång och liten arbetsinsats (runt 5 minuter per dag) kan du öka elasticiteten, musklernas prestationsförmåga och motverka typiska sportskador (t. ex. överbelastning). Blodcirkulationen ökar och återhämtningstiden förkortas. Om du vill förbättra din prestationsförmåga, inte bara med hjälp av mobilisering och återhämtning, utan även genom funktionell träning så hittar du en dubbel träningspartner i BLACKROLL®-produkterna. Genom att medvetet utnyttja den instabilitet som kommer från den runda formen av våra produkter i din träning, så kan klassiska övningar bli mer utmanande och effektivare. Effekten kan jämföras med mekaniken bakom en balansplatta.

 

BLACKROLL® är för alla

BLACKROLL® erbjuder människor i alla åldrar och träningsnivå möjlighet att förbättra sin flexibilitet, balans, rörlighet och styrka. Eventuella skäl för att avstå användingen av BLACKROLL® finns här.

Vi rekommenderar dig att söka råd från en fysioterapeut, massör eller specialist om du har frågor, starkare smärta eller återkommande skador efter självmassage med produkter från BLACKROLL®.